Vyberte stránku

Vydavatelství Česká Drbna téměř po šesti letech mění svou vizuální identitu. Skupina šesti regionálních zpravodajských serverů se pro tento krok rozhodla z důvodu posílení jednotného mediálního obrazu. Nové logo vydavatelství je vyjádřené jako komiksová bublina ve tvaru písmena D.

Zároveň se mění i barevná kombinace vydavatelství Česká Drbna. Zatímco doposud měl každý zpravodajský server své spojení barev, nyní bude celá skupina využívat červenou a bílou barvu. „Dlouhodobě jsme pracovali s graficky odlišnými prvky. Ale jelikož je pro nás důležitá komunikace s fanoušky, chtěli jsme sílu vydavatelství podtrhnout i jednotným vizuálním stylem,“ říká autor projektu Česká Drbna Libor Matoušek mladší.

drbna_logo-nove

Logo a barevná kombinace regionálních zpravodajských serverů jsou jen začátek v přeměně vizuálního stylu vydavatelství. Součástí je celá paleta aplikací od vizitek, press karet, přes outdoorové aplikace až po redesign regionálních webů, který je aktuálně v přípravě.

drbna

Kompletní přeměnu mediální tváře vydavatelství Česká Drbna připravila agentura Rency, která se na vizuální identity specializuje. „Hlavní ideou bylo sjednotit vizuální obraz celé skupiny a získat jednoduchou značku, která s provokativním názvem a vizuálem bude tvořit ideální kontrast. Na Drbně se nám líbí její autenticita a osobitost, a proto symbol tvořený iniciálou D a komiksovou bublinou přináší prostor pro hru s obsahem. Jsme rádi, že nám autoři projektu důvěřovali a mohla tak vzniknout silná značka,“ doplňuje majitel agentury Radek Holík.

Od změny si vydavatelství Česká Drbna slibuje daleko snazší komunikaci s fanoušky, kteří se lépe ztotožní s identitou média. V nejbližší době proto také dojde k obměně vizuálů na kulturních i sportovních akcích napříč šesti regiony České republiky.

zdroj: mediaguru